Final de stagiune la Castelul Peleș
La capătul a 8 luni în care muzica de cea mai bună calitate a fost integrată într-un spațiu încărcat de istorie și de frumos, ediția a VI a a Stagiunii “Sunetul muzicii” se încheie duminică 23 octombrie 2016, de la ora 16, cu un adevărat regal sonor.
Unul dintre cei mai apreciați pianiști români, Constantin Sandu, va interpreta în sala de muzică a Castelului Peleș, două dintre cele mai iubite opusuri beethoveniene: Sonata Lunii și Appasionata.
La evenimentul organizat de ExcesMusic, Muzeul Național Peleș și Asociatia Pro valores, accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com
Pianistului Constantin Sandu s-a format sub îndrumarea maeştrilor: Sonia Rătescu, Constantin Niţu, Constantin Ionescu-Vovu şi a altor presonalităţi marcante – Sequeira Costa, Dimitri Başkirov, Helena Sá e Costa şi Tania Achot. Personalitatea sa artistică îmbină rigoarea şi respectul pentru textul muzical cu o sensibilitate poetică şi o imaginaţie sonoră fascinante. De la debutul cu orchestra, la vîrsta de 14 ani, a susţinut o intensă activitate solistică în diverse ţări din Europa şi Asia, culegând aplauzele publicului şi elogiile criticii de specialitate. Este laureat al Concursurilor Internaţionale de la Senigallia, Viotti-Valsesia, Paloma O’Shea – Santander, Epinal, Maria Canals – Barcelona şi a cântat în prestigioase Festivaluri Internaţionale: George Enescu – Bucureşti, Chopin – Paris, Santander, Festival de primavera – Sevilla, Ayamonte, Internationale Trossinger Tastentage, Muziksev – Izmir, Aveiro, Figueira da Foz, Espinho, Guimarães, etc.. Colaboreaza cu regularitate cu orchestrele din România şi Portugalia, a fost solistul unor importante orchestre europene, ca Arthur Rubinstein din Lodz, Filarmonica din Halle, Bodensee-Symphonie-Orchester din Konstanz, Orchestra Naţională a Bielorusiei, Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii din Kiev, Filarmonica Naţională a Moldovei, Orchestra Naţională din Porto şi a cântat sub bagheta unor remarcabili dirijori: Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Emanuel Elenescu, Petre Sbârcea, Ludovic Bacs, Ilya Stupel, Thomas Koncz, Victor Dubrovski, Emil Haciaturian, Meir Minsky, Mark Stephenson, Heribert Beissel, Ivan Parik, Marc Tardue, Johen Wehner, Robert E. Luther, Didier Benetti, Piero Bellugi, Rinaldo Muratori, Daisuke Soga, etc. A realizat numeroase înregistrări pentru radio şi televizune. De asemenea, a înregistrat diverse CD-uri ca solist (Beethoven, Albeniz şi Gershwin, Capodopere portugheze şi româneşti pentru pian), în grupuri de muzică de cameră şi cu orchestra (Mozart şi A. J. Fernandes). A fost membru în numeroase jurii de Concursuri Internaţionale (Épinal, Vianna da Motta – Lisabona, Cidade do Porto, Ciudad de Toledo, Viotti-Valsesia, Pinerollo – Cittá della Cavalleria, Helena Sá e Costa – Aveiro, Propiano – Bucureşti, Yamaha Music Foundation of Europe – Porto) şi a predat cursuri de perfecţionare pianistică în diferite ţări.În 2006, a obţinut titlul de Doctor în Muzică , iar în prezent, locuieşte în Portugalia, unde este șef al catedrei de pian al Şcolii Superioare de Muzică şi Artele Spectacolului din Porto.
Amănunte pe: https://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com/
Parteneri: Radio Romania Cultural, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, Asociaţia Cultural – Sportivă Pro Valores.
Parteneri media: Enjoy TV, Observator cultural, Radio Romania Muzical, Radio Trinitas Calendar evenimente, Roportal.ro, Bucuresteni.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, Criterii Nationale, România pozitivă.