De la Bach la Beatles…la Castelul Peleș
Sâmbătă 24 iunie 2017, de la ora 16, chitaristul Costin Soare, aflat în plin turneu naţional „De la Bach la Beatles”, va susține un recital în cadrul Stagiunii “Sunetul muzicii”, eveniment organizat la Castelul Peleș de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din Romania şi Muzeul Naţional Peleş.
În Sala de muzică a Castelului Peleş, Costin Soare propune un periplu muzical ce porneşte de la dansurile din Suita pentru lăută în la minor de Bach (transcrisă pentru chitară) şi, mergând pe firul istoriei instrumentului, ajunge la diversitatea stilistică a secolului XX: două aranjamente după Yesterday şi Michelle ale celebrei trupe Beatles, făcute de cel mai important compozitor japonez al secolului XX, Toru Takemitsu; una dintre cele mai frumoase piese scrise pentru chitară, o lucrare inedită cu un puternic iz oriental, o baladă compusă de italianul Carlo Domeniconi: Koyunbaba; un cântec sud-american, Alfonsina y el mar, compus de Ariel Ramirez; un aranjament dupa celebra piesa de jazz „A night in Tunisia”, facut de marele chitarist francez Roland Dyens.
Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com
Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi prof. asoc. la Universitatea Naţională de Muzică), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”. Cu o experienţă de 3 turnee naţionale la activ, un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri) şi altul în 2017 (Twenty Shades of Music, alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), membru permanent a două ansambluri camerale (flaut-chitară, cu Ion Bogdan Ştefănescu şi voce-chitară, cu mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg. Pentru activitatea desfăşurată în 2016, Costin Soare s-a numărat printre nominalizaţii secţiunii Muzică Clasică din cadrul Galei Premiilor „Matei Brâncoveanu” ale Fundaţiei Alexandrion.
Amănunte pe: https://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com/
Organizatori: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă” şi Muzeul Naţional Peleş
Parteneri: Banca Transilvania, Radio România Cultural, ExcesMusic şi Asociaţia Pro Valores.
Parteneri media: Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.ro, Bucuresteni.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, România pozitivă.