ANA ANTONIA TUDOSE s-a născut la data de 5 iunie 2001 și în prezent este elevă a Colegiului de Artă ,,Carmen Sylva” din Ploieşti, în clasa a XI-a. La şapte ani păşeşte pragul liceului ca elevă în clasa I, desluşind an de an tainele pianului, sub îndrumarea doamnei profesor Anca-Florentina Borcea și, de mai bine de doi ani, și sub îndrumarea reputatului pianist roman Daniel Goiți.
Se remarcă din primii ani de studiu, fiind laureată a numeroase concursuri naţionale, prin câștigarea premiului I, mai multe ediții la rând: concursul ,,Marţian Negrea”, concursul naţional de interpretare şi creaţie muzicală ,,Paul Constantinescu”, concursul naţional de interpretare instrumentală ,,Margareta Sterian” Buzău, concursul ,,Ionel Perlea” Slobozia, concursul ,,Brave claviaturi” București, concursul Piano Art, Ploiești. Confirmări ale valorii sale au fost, îndeosebi, obținerea Marelui Trofeu al Concursului naţional de interpretare instrumentală ,,Margareta Sterian”, Buzău, editia 2014, a Trofeului Concursului ,,Ionel Perlea”, Slobozia, ediția 2014, dar si a Marelui Premiu al Concursului de interpretare pentru pian, Piano Art Ploiesti 2014.
Unul dintre cele mai importante proiecte de până acum ale pianistei este derularea unui program de recitaluri, în colaborare cu Institutul Cultural Român, în scopul promovării muzicii românești și a valorii școlii de pian din România; pe 5 septembrie 2014, Antonia a susținut un recital la Institutul Cultural Roman din New York, recital care s-a bucurat de un real succes, fapt reflectat atât in presa din România, cat si într-unul dintre ziarele diasporei române din New York. O consecință a acestui succes a fost invitarea Antoniei, de către Institutul Cultural Roman din Paris, de Ziua Culturii Romane, să susțină un recital, pe15 ianuarie 2015, în cursul anului 2016, urmând susținerea altor două recitaluri de acest gen, la Budapesta și Viena, in cursul anului 2017..
Cel mai important pas în activitatea sa de solist rămâne, însă, recitalul susținut pe scena Sălii Mici a Atheneului Român, în cadrul Stagiunii Camerale a Filarmonicii,, George Enescu”din București, secțiunea ,,Stagiunea tinerelor talente” 2015-2016.
In anul 2018, Antonia a interpretat Concertul nr.1 op.11 in mi minor de Fr.Chopin, atat cu orchestra Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti, dirijor Panagiotis Diamantis (Grecia) , cat si cu orchestra Filarmonicii din Sibiu, dirijor Alexandru Mija.
In recomandarea acordată tinerei pianiste în vederea obținerii unei burse, reputatul pianist Viniciu Moroianu spunea despre Ana Antonia, ,,ca pianistă de performanță, s-a remarcat drept un vârf al generației sale. I-am urmărit evoluția artistică, în anii din urmă, în competiții naționale de profil, unde s-a distins prin eficiență pe scenă și stăpânire de sine, în repertorii dintre cele mai pretențioase. Este o tânără artistă cu potențial prețios, cu voință și putere de muncă asiduă și ordonată. În plus, posedă acea atât de importantă dorință de perfecționare, de autodepășire, de diversificare a caracterelor muzicale. A acumulat experiență și un palmares deja important în competiții, concerte cu orchestra și recitaluri. Pentru toate acestea, consider că Antonia merită să fie sprijinită în cariera pe care și-a ales-o, îndreptățind speranțe îndrăznețe”.